RESEPI KUIH RAYA, BISKUT COKLAT RICE

BISKUT COKLAT RICE

Bahan-bahan:

250gm mentega
140gm gula halus
2 biji kuning telur
480gm tepung gandum
50gm serbuk badam
50gm serbuk coco
2 sudu teh esen vanilla


Bahan hiasan:

Coklat rice
Telur - untuk sapu sebelum tabur coklat rice

Cara:

1. Pukul mentega dengan gula halus hingga kembang
2. Kemudian masukkan kuning telur bersama esen vanilla
3. Masukkan serbuk badam, sebuk koko dan juga tepung, untuk tepung masukkan sedikit demi sedikit. Uli hingga menjadi adunan yang lembut, canai dan terapkan dengan acuan yang disukai.
4. Sapu sedikit telur dan taburkan dengan coklat rice di atasnya.
5. Bakar pada suhu 165'C selama 20 minit atau hingga masak.

Catatan popular daripada blog ini

TUTORIAL MENGISI BORANG CUKAI E FILLING LHDN STEP BY STEP

ANAK PELAT ATAU LAMBAT BERCAKAP? JANGAN RISAU AMALKAN TIPS INI