murtabak mini ringkas bhn2: sebiji bwg putih (racik/dadukan) 1/2 biji bwg besar (potong dadu) 2 biji kentang (potong dadu) 1 senduk mix vegetable isi ayam(ptg kecik2) - blh ganti daging kalau suka 1 1/2 sudu rempah kari (xkesah apa2 brand) 2 biji telor ayam garam secukupnya kulit popia minyak utk menumis dan goreng cara2: -tumis bwg putih, -masuk serbuk rempah kari daging yg dibancuh dgn sdkt air -tggu pecah myk, masuk isi ayam dan air -agak mendidih/hampir msk, msuk kentang,msk garam -bila kentang dah empuk,msk bwg & mix vegetable, -gaul rata & biarkan seketika sblum ttp api -pecahkan telur dlm inti tadi -letkkan 2-3 sudu int dan balut inti tu atas kulit popia -ms nak goreng, letak myk 1 sudu ja dalam pan -goreng sampai garing...then balikkan.. -biar garing lg sebelah...siap hidang Sumber: Singaporean Pakimix/BukuResepi